bekijk alle projecten
De Publitiek homepage

Publitiek. De politiek, inzichtelijk.

Ministerie van Binnenlandse Zaken — 2009

Alle berichten over de politiek op één overzichtelijke website. Met leesbare debatten en stemuitslagen in een handige grafiek. Dat was onze inzet voor de Dat-Zou-Handig-Zijn wedstrijd van het Ministerie van Binnenlandse zaken. Sindsdien was Publitiek een favoriete bestemming voor burgers, maar ook voor politici zelf. Eenvoudig, snel en gebruiksvriendelijk. Publitiek maakte het volgen van de politiek makkelijker dan ooit.

Na vijf jaar is Publitiek op 1 januari 2015 gestopt. U kunt nog wel onze demonstratie versie bezoeken. Deze wordt niet meer bijgewerkt.


Bezoek de demo versie van Publitiek

Duik in het debat

Het lezen van verslagen van de Tweede Kamer was normaal gesproken een lastige klus. Daarom hielp Publitiek u een handje. Kale notulen werden omgetoverd tot overzichtelijke verslagen waarin politici letterlijk een gezicht kregen. En stemmingen werden weergegeven als duidelijke grafiek waardoor de uitslag in één oogopslag helder was. Waarin u ook geïnteresseerd bent, debatten kwamen tot leven op Publitiek.

Stemmingen in Publitiek

Alles in één

Politici doen natuurlijk ook buiten het debat interessante uitspraken. In de media, maar ook op weblogs en op Twitter. Ook deze berichten waren te vinden op Publitiek, in hetzelfde overzichtelijke formaat. Zo hoefde u maar één website in de gaten te houden voor al het politieke nieuws.

Bent u juist op zoek naar berichten over een specifiek onderwerp? Een krachtige zoekmachine doorzocht duizenden nieuwsberichten, Tweets en debatten op een trefwoord of onderwerp. Deze resultaten kon u vervolgens filteren op het type bericht, of u kon de gevonden berichten per politicus bekijken. Nalezen hoe de politiek denkt over het onderwerp van uw keuze was zo een fluitje van een cent.

Het Binnenhof in je binnenzak

Uiteraard kon u ook het politieke nieuws rechtstreeks vanaf uw mobiel of tablet volgen met de Publitiek app. De nieuwsberichten, Tweets, debatten en stemmingen zoals u dat gewend bent van Publitiek, maar dan met allerlei extra functies. Zo kon u berichten filteren op politici, bron, datum of trefwoord — of een combinatie daarvan — en onthield de app uw voorkeuren. Daarnaast was er ook een gratis versie van de app beschikbaar, Publitiek Tweets, waarmee alle Twitterende politici gevolgd kunnen worden.

Elsevier verkoos Publitiek Tweets tot 1 van de 77 beste apps voor mobiel en tablet (Elsevier, 9 februari 2013).

bekijk alle projecten